Stalas po švenčių: kaip iš likučių sukurti užkandžius?

Tinklaraštis „Namų užrašai” ragina kūrybingai ir skaniai panaudoti po didžiųjų metų švenčių likusius maisto likučius.

Naujieji metai dažniausiai pasitinkami draugų būryje. Skanus maistas, stalas nusėtas užkandžiais ir linksmybės. Na, o sausio pirmosios dienos būna tikra likučių naikinimo fiesta. Tad, ką pagaminti, kad būtų skanu, o ir maisto išmesti netektų?

Vienas iš mano praeitų metų atradimų – skanieji Nachos traškučiai! Pagaminti nesudėtinga – pakaks nachos traškučių ir to, ką turite šaldytuve. Čia puikiai tinka kepta paukštiena, lėtai troškinta kiauliena ar jautiena, sprandinės kepsnys ar kita mėsa, kurią galima suplėšyti šakute. Pridėkite paprikos, čili, svogūnų ar kitų mėgstamų daržovių. Šiam patiekalui nėra griežtų normų!

Reikės:

100 – 200 gramų arba kiek turite keptos vištienos arba lėtai keptos kiaulienos,

1 nedidelio svogūno,

1 nedidelės paprikos,

100 gramų tarkuoto sūrio

2 šaukštai Hellmans majonezo arba Nachos sūrio padažo,

1 arba 2 pakelių Nachos traškučių.

Tikslumas ir kiekiai šiame recepte nebus labai svarbu. Galima gaminti iš tiek, kiek tuo metu turite. Svogūna ir papriką supjaustyti smulkiais kubeliais. Nachos traškučius suberti į stiklinį ar kitokį kepimo indą. Mėsą suplėšyti šakute ir sudėlioti ant nachos. Suberti svogūną ir papriką. Užtepti nachos sūrio padažo ar majonezo. Gali prireikti daugiau nei 2 šaukštų. Užberti tarkuoto sūrio ir viską kepti 170-180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių! Valgyti meksikietišku stiliumi – rankomis. Priedus galite derinti pagal tai, ką turite šaldytuve.

Freepik.com nuotr.

Nėra komentarų

Palikite komentarą