Artėjant šiltiems orams dažna moteris susirūpina savo figūra. Rūpestis rūpesčiu, o skanėstų vis vien norisi. Kaip padaryti, kad ir vilkas būtų sotus, ir avis sveika? Ogi į pagalbą pasikvieskite kalafijorą. Ši daržovė atstos ir bulves, ir miltus, galėsite mėgautis sūriais keksais ar pica, sumuštiniais su kalafijoro paplotėliais.
Picos pagrindui, paplotėliams ar keksiukų pagrindui reikės:
Žiedinio kopūsto;
3 kiaušinių;
2 skiltelių česnako;
prieskonių ir žolelių.
Sutarkuoju žiedinį kopūstą virtuviniu kombainu. Atsiradusias daržovės sultis teks nuspausti, kaip tai darome ruošiant cepelinų tarkį (nenuspaudus skysčio pertekliaus gausite tik žiedinio kopūsto košę). Į masę įmušu tris kiaušinius, spaudžiu česnako, dedu prieskoninių žolelių, galima dėti šiek tiek druskos. Masė gaunasi gana tirštos konsistencijos. Norint gaminti picą, masę iškrečiu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išlyginu. Kepu apie 10-15 minučių 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Ant šiek tiek sutvirtėjusio, apkepusio pagrindo jau galima dėti padažą, vištieną, pomidorus, sūrį, tuną, kiaušinį ar ką tik jūsų širdis geidžia. Aš renkuosi tuną ir kiaušinį, nes man labai patinka jų ir kalafijoro derinys.
Su keksiukais viskas taip pat paprasta. Pasiimu metalinę keksų kepimo skardą, imu po rutuliuką masės, išploju ir išlipdau kiekvienos formelės vidų (padarau tarsi šulinį su dugnu, kuris laukia įdaro). Tokius krepšelius šiek tik pakepu orkaitėje, kaip ir picos pagrindą. Jiems sutvirtėjus, galima dėti įvairų įdarą. Aš renkuosi virtą vištieną, šiek tiek sūrio, žirnelius, o ant kiekvieno kekso viršaus įmušu po žalią kiaušinį ir jį apibarstau prieskoniais. Žinokit, skonis neįprastas, nenusibodęs, o kas paragauja, prašo dar!
Paplotėliai, skirti sumuštiniams – patys paprasčiausi. Tą pačią masę išplojame, paliekame apvalią formą, ar gaminame kvadratines duoneles ir apie 20-25 minutes kepame orkaitėje ant kepimo popieriaus. Galite gamintis sumuštinius net vakarienei, nes čia nerasite jokių angliavandenių ir mėgausitės iš pažiūros „nelegaliu” maistu! Gražinkimės skaniai ir išradingai.
Nėra komentarų