Prie tik teigiamų naujienų portalo „Vykęs“ komandos jungiasi tinklaraštininkė Skirmantė, Raudona virtuvė. Sekite gardžiausius jos receptus www.raudonavirtuve.lt
Avinžirnių falafeliai yra sausokas patiekalas, patys iš savęs neturi intensyvaus skonio, todėl padažas (mirkaliukas) būtinas! Skanu su gaiviais, jogurtinio tipo padažais, galima žaisti su prieskoniais (aštriau, ar su česnaku, ar su rytietiškais skoniais).
Manau, kad falafelius gaminsiu dar ne kartą. Tikrai nesudėtinga, sveika, sotu ir maistinga, daug augalinių baltymų.
Ingredientai:
- 2 stiklinės avinžirnių (arba naudokite skardinę konservuotų)
- Svogūnas
- Kiaušinis
- Kelios skirtelės česnako
- 1 arbatinis šaukštelis su kaupu pomidorų pastos
- 2-3 šaukštai maltų linų sėmenų (arba gysločio luobelių), arba 2 šaukštai miltų.
- Aliejaus kepimui
- Miltų apvoliojimui
- Druska
- Citrinos papuošimui ir apšlakstymui lengva rūgštele.
- Padažui graikiško jogurto ir mėgstamų prieskonių (naudojau Harissa).
Kaip gaminti:
- Avinžirnius pamirkyti per naktį, išvirti 30 min. Jei nemirkysite, virti teks ilgiau. Arba naudokite konservuotus, skystį nupilkite.
- Svogūną supjaustyti ir pakepinti su šlakeliu aliejaus.
- Į blenderį dedam: avinžirnius, kiaušinį, kepintus svogūnus, česnako, truputį pomidorų pastos (dėl skonio, galit ir nedėti, jei nenorit), druskos, galime įdėti žolelių, pavyzdžiui petražolių (džiovintų arba šviežių).
- Dar dėl sukibimo dėjau maltų linų sėmenų, galima dėti gysločio luobelių. Jei tokie ingredientai atrodo per sudėtingi, tada dėkit tiesiog porą šaukštų miltų.
- Blenderiuoti iki košės, bet ne tyrės.
- Drėgnom rankom formuoti falafelius.
- Kad nesubyrėtų dar apvoliojau miltuose.
- Kepti keptuvėje su sviestu ar aliejumi po 3-5 min iš abiejų pusių.
- Į natūralų jogurtą dėjau prieskonių harissa ir druskos. Norėjosi kažko rytietiško. Galite miksuoti kuminą, ciberžolę, petražoles, rūkytą papriką, česnaką, čili..
- Citrina ne tik papuošimas. Labai tiko prieš valgant užspausti ir pašlakstyti lengvai rūgštele.
Nėra komentarų