Šildanti daržovių sriuba

Prie tik teigiamų naujienų portalo „Vykęs“ komandos jungiasi tinklaraštininkė Skirmantė, Raudona virtuvė. Sekite gardžiausius jos receptus www.raudonavirtuve.lt

Kartais kai sotūs ir sunkūs mėsos patiekalai atsibosta, taip norisi kažko lengvo, tačiau šildančio, glostančio skrandį, tuo pačiu greitai paruošiamo. Užtruksite 20 minučių, o daržovių sriuba mėgausis visa šeima. Recepte ingredientų proporcijos surašytos, tačiau drąsiai galite pritaikyti pagal save, tikslumas čia nebūtinas. Jei nepatinka svogūnai ar žirneliai, arba turite kitokių daržovių – drąsiai eksperimentuokite. Žirnelius čia dedu ne tik dėl skonio, bet ir dėl spalvų! Tokioje daržovių sriuboje dažnai naudoju slaptą ingredientą – avižinius dribsnius. Man patinka avižų suteikiamas efektas – sriuba tampa tirštesnė, maistingesnė, suteikia labai švelnų poskonį.

Ingredientai:
  • 3 bulvės
  • 2 morkos
  • pusė svogūno
  • pora saujų šaldytų žirnelių
  • sauja avižinių dribsnių
  • žolelių prieskoniai, druska
  • sultinio kubelis
  • šlakelis aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
  • Puode užvirti vandenį.
  • Bulves supjaustyti nedideliais kubeliais (taip greičiau išvirs).
  • Keptuvėje su aliejumi pakepinti tarkuotą morką ir smulkiai pjaustytą svogūną. Supilti į sriubą.
  • Virti 10 minučių.
  • Įdėti šaldytų žirnelių, ir avižinių dribsnių.
  • Jei naudojate – įdėkite sultinio kubelį (aš naudoju, dabar yra ir ekologiškų variantų).
  • Prieskoniams rinkitės žoleles – petražolės, raudonėlis, krapai. Arba universalius sriubos prieskonius.
  • Pavirkite dar 10 minučių.
  • Skanaus – daržovių sriuba paruošta!
Nėra komentarų

Palikite komentarą