Greičiausias agurkų marinavimas: užtruksite tik pusvalandį

Virtuvės princesė

Mėgstu greitai paruošiamą maistą. Ypač vasarą, kai nesinori ilgai suktis virtuvėje. Tačiau ateina „marinavimų“ sezonas ir niekur nesidėsi, tenka įstrigti karštoje virtuvėje. Šiais metais nebereikia ieškoti paprasto recepto agurkų marinavimui. Praėjusiais metais akys užkliuvo už mažai ingredientų reikalaujančio, paprastučio recepto. Nepatikėsite, bet agurkus sumarinavau vos per pusvalandį! Šiemet jau žinau, kaip marinuosiu agurkų derlių.

Pradėkime nuo to, kad mes su vyru, didieji ūkininkai, pamiršome patikrinti agurkus ir jie tiesiog peraugo. Verdiktas – galėjome marinuoti tik griežinėliais, nes dideli agurkai mums nebūna skanūs. O procedūrą reikėjo atlikti tuoj pat – agurkai milžinai ilgai nelauks. Taip ir atsirado mūsų namų virtuvėje šis receptas.

Tiesa, teko pavargti ne virtuvėje, o dėliojant matematines proporcijas. O kas sakė, kad po mokyklos matematikos formulių nereikės? Traškiausių pasaulyje agurkėlių receptas buvo pateiktas 750 ml stiklainiams, o pas mane visi stiklainiai buvo 500 ml, tad teko suskaičiuoti, kiek ir ko man reikės dėti. Kadangi šį darbą jau atlikau aš, jums pateiksiu 500 ml proporcijas.

Jums reikės (vienam 500 ml stiklainiui):

agurkų (į vieną stiklainiuką sutalpinau vieną nemažą agurką);

2 šaukštų 9 procentų acto;

1 šaukšto cukraus;

1 nubraukto arbatinio šaukštelio stambios druskos;

2 skiltelių česnako;

keleto kvapnių nemaltų pipirų;

keleto juodųjų nemaltų pipirų;

keleto šakelių krapų.

Į 500 ml stiklainį pilame actą, beriame cukrų, druską, dedame pipirų grūdelius, susmulkintą riekelėmis česnaką ir smulkintus krapus. Agurkus pjaustome griežinėliais ir dedame į stiklainį šiek tiek paspausdami beveik iki viršaus.

Virdulyje užviriname vandenį ir juo užpilame agurkus, kad apsemtų. Dideliame puode paklojame rankšluostėlį, statome ant jo stiklainius ir pridengiame švariais, iškaitintais dangteliais. Užsukti dangtelių kol kas nereikia. Į puodą pripilame vandens (iki trijų ketvirčių stiklainių aukščio), jį užverdame ir nuo vandens užvirimo stiklainius kaitiname apie 6-7 minutes.

Stiklainius ištraukiame ir tvirtai užsukame dangteliais. Užsukusi stiklainius gerai papurčiau, kad marinatas gerai pasiskirstytų, neliktų jokių neištirpusių ingredientų.

Statome stiklainius ant rankšluostėlio dangteliais žemyn. Stiklainius apklojame ir leidžiame atvėsti. Galima net stebėti, kaip agurkai keičia spalvą ir marinuojasi.

Pasiruošusius žiemoti agurkus nešame į rūsį ar sandėliuką.

P.S. Šis receptas mane labiausiai sužavėjo dėl to, kad nereikia papildomai kaitinti stiklainių, ko aš labiausiai šiame procese nemėgstu. Jie iškaitinami puode, jau kartu su agurkais.

Nėra komentarų

Palikite komentarą