Sutikite, kai vasara karšta, nesinori stovėti prie keptuvės, o sunkus maistas dar labiau atima jėgas. Būtent todėl nusprendžiau pagaminti lengvą antienos krūtinėlę, o vietoj bulvių ar ryžių rinkausi kukurūzą ir keptus pomidorus.
Jums reikės (4 asmenims):
4 anties krūtinėlės gabaliukų
Druskos ir pipirų
Šakelės vyšninių pomidorų
Sviesto su žolelėmis
Pesto padažo šaukštelio
2 nedidelių apvirtų kukurūzų burbuolių
Rozmarino šakelės
Paprikos.
Antieną barstome tik druska ir pipirais, odelėje padarome įpjovas ir gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje apkepame po 2 minutes iš abiejų pusių. Pirma dedame odele į apačią, kad keptuvėje atsirastų riebalų.
Apkeptą antieną dedame į kepimo indą, ant viršaus uždedame rozmarino, šalia dedame alyvuogių aliejumi apšlakstytų pomidorų šakelę, paprikos šiaudelius.
Kukurūzų burbuoles ištriname pesto padažu ir sviestu su žolelėmis, dedame į kepimo rankovę ir užrišame. Atviroje skardoje jie neišliktų minkšti be kepimo rankovės.
Viską kepame 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Dedame į lėkštę ir ragaujame!
Nėra komentarų