Anties krūtinėlė ir jo didenybė kukurūzas

Virtuvės princesė

Sutikite, kai vasara karšta, nesinori stovėti prie keptuvės, o sunkus maistas dar labiau atima jėgas. Būtent todėl nusprendžiau pagaminti lengvą antienos krūtinėlę, o vietoj bulvių ar ryžių rinkausi kukurūzą ir keptus pomidorus.

Jums reikės (4 asmenims):

4  anties krūtinėlės gabaliukų

Druskos ir pipirų

Šakelės vyšninių pomidorų

Sviesto su žolelėmis

Pesto padažo šaukštelio

2 nedidelių apvirtų kukurūzų burbuolių

Rozmarino šakelės

Paprikos.

Antienos krūtinėlė. Virtuvės princesės nuotr.

Antieną barstome tik druska ir pipirais, odelėje padarome įpjovas ir gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje apkepame po 2 minutes iš abiejų pusių. Pirma dedame odele į apačią, kad keptuvėje atsirastų riebalų.

Apkeptą antieną dedame į kepimo indą, ant viršaus uždedame rozmarino, šalia dedame alyvuogių aliejumi apšlakstytų pomidorų šakelę, paprikos šiaudelius.

Kukurūzų burbuoles ištriname pesto padažu ir sviestu su žolelėmis, dedame į kepimo rankovę ir užrišame. Atviroje skardoje jie neišliktų minkšti be kepimo rankovės.

Viską kepame 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Dedame į lėkštę ir ragaujame!

Nėra komentarų

Palikite komentarą