Avižinė košė su mangu ir kokosų kremu

Prie tik teigiamų naujienų portalo „Vykęs“ komandos jungiasi tinklaraštininkė Skirmantė, Raudona virtuvė. Sekite gardžiausius jos receptus www.raudonavirtuve.lt

Avižinė košė visiems žinoma ir įprasta. Avižų nauda organizmui jau seniai įrodyta ir nek artą apkalbėta. Žvelgiant iš skoninės pusės – avižos yra puikus pagrindas atsiskleisti kitiems skoniams. Šiandien avižų košę skaninu mangų ir kokosų kremu. Užtruksite gal tik penkiomis minutėmis ilgiau nei įprastai gaminant košę, bet rezultatas jus nustebins.

Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai
  • Vanduo
  • Kokosų pienas
  • Mangas
  • Mėgstamas saldiklis
  • Papildomai gali būti linų sėmenys, kanapės, riešutai.
Kaip gaminti:
  • Vandenyje išvirti avižas taip, kaip nurodyta ant pakelio.
  • Vieną mangą nulupti, trečdalį atidėti, o du trečdalius trintuve sutrinti kartu su keliais šaukštais kokosų kremo iki vientisos masės. Atidarius skardinę naudojau tik tą baltą tirštą dalį.
    Jei naudosite gerai sunokusį mangą, saldumo turėtų užtekti, bet jei mėgstate saldžiau, papildomai įdėkite mėgstamo saldiklio: medaus, klevų/agavų/datulių sirupo ar kt.
  • Į dubenėlį dėkite avižinę košę, užpilkite mangų-kokosų kremo, pagardinkite kubeliais pjaustytu mangu, mėgstamomis sėklomis (čia naudojau linų sėmenis, džiovintas goji uogas).
Nėra komentarų

Palikite komentarą