Liulia azerbaidžaniečių ir daugumoje kitų turkų kalbų reiškia vamzdis, mat nuimtas nuo iešmo jis tikrų tikriausiai primena vamzdelį. Šis patiekalas itin mėgiamas Kaukaze, Centrinėje Azijoje. Azerbaidžaniečiai sako, kad jų sugalvotą patiekalą išplatino turkai. Šiaip Liulia kebabas turėtų būti su aviena ar ėriena, na, bet mes rinksimės lietuviams priimtinesnį ir pigesnį variantą – kiaulienos ir jautienos faršo miksą.
Patiekalui reikės šiek tiek kantrybės ir kruopštumo, bet sulauksite daugybės komplimentų.
Jums reikės:
2 kg jautienos ir kiaulienos faršo mikso;
Gero žiupsnio chmeli suneli prieskonių;
Mėsos prieskonių saujelės;
Pipirų mišinio.
Šiaip Liulia reikalauja būti su daug svogūnų, kurie kaip ir suriša mėsą, bet dalis mūsų valgytojų jų nemėgsta, tai sukomės kitaip.
Faršą išberiam ant didelės lentelės, barstom prieskonius ir ilgai kapojam nemenku kindžalu. Kai jau mėsa tokia lipnoka, galim klijuoti ant medinių iešmelių. Gerai šlapiname rankas vandeniu, kad mėsa kibtų prie iešmų net ir be svogūnų.
Kepam ant grotelių ar orkaitėje. Ant grotelių pradžioj atsargiai vartom, nes jei prikibs – nubyrės nuo iešmo.
Iškepę jie itin sultingi. Galima valgyti su ryžiais ir daržovėm, galima lupti nuo iešmo ir vyniot į tortiliją su visokiais priedais ir padažais.
Geriau suvalgyt viską, nes jei šildysit mikrobangėj – labai išsausės.
Nėra komentarų