Prie tik teigiamų naujienų portalo „Vykęs“ komandos jungiasi tinklaraštininkė Skirmantė, Raudona virtuvė. Sekite gardžiausius jos receptus www.raudonavirtuve.lt
Ingredientai:
- Brandinta jautiena
- Druska
- Pipirai
- Aliejus
- Sviesto gabalėlis kepsniui palaistyti
- Kaliaropė
- Morka
- 1 šaukštas majonezo
- 8 bulvės
- 150 ml pieno bulvių košei
- 50 g sviesto bulvių košei
Kaip gaminti:
- Jautienos mėsą apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje po keletą minučių iš abiejų pusių, o po to pakepti 5 minutes uždengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
- Kepant palaistyti ištirpintu sviestu. Užberti druskos ir pipirų (idealu, jei pipirai šviežiai malti malūnėlyje)
- Iškepusią mėsą atidėti pailsėti, kad užsirakintų mėsos sultys.
- Bulves išvirti, nusunkti, sutrinti su pienu, sviestu ir druska.
- Kaliaropę nulupti, morką nuskusti, sutarkuoti šiaudeliais. Dėti šaukštą majonezo, truputį druskos, išmaišyti.
Nėra komentarų