Jautienos kepsnys su kaliaropių ir morkų salotomis

Prie tik teigiamų naujienų portalo „Vykęs“ komandos jungiasi tinklaraštininkė Skirmantė, Raudona virtuvė. Sekite gardžiausius jos receptus www.raudonavirtuve.lt

Ingredientai:

  • Brandinta jautiena
  • Druska
  • Pipirai
  • Aliejus
  • Sviesto gabalėlis kepsniui palaistyti
  • Kaliaropė
  • Morka
  • 1 šaukštas majonezo
  • 8 bulvės
  • 150 ml pieno bulvių košei
  • 50 g sviesto bulvių košei

Kaip gaminti:

  • Jautienos mėsą apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje po keletą minučių iš abiejų pusių, o po to pakepti 5 minutes uždengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
  • Kepant palaistyti ištirpintu sviestu. Užberti druskos ir pipirų (idealu, jei pipirai šviežiai malti malūnėlyje)
  • Iškepusią mėsą atidėti pailsėti, kad užsirakintų mėsos sultys.
  • Bulves išvirti, nusunkti, sutrinti su pienu, sviestu ir druska.
  • Kaliaropę nulupti, morką nuskusti, sutarkuoti šiaudeliais. Dėti šaukštą majonezo, truputį druskos, išmaišyti.  
Nėra komentarų

Palikite komentarą