Marinuoti agurkėliai bulgariškai: saldžiarūgščiai ir neįtikėtinai traškūs

Virtuvės princesė

Tiesą sakant, galvojau, kad prie savo agurkų su garstyčiomis liksiu „in a relationship“ visam gyvenimui. Bet pabodo. Ne valgyti juos, o gaminti. Vis reikia kažko naujo. Tai imkimės bulgariško marinato. Šiaip, joks jis čia bulgariškas, labai paprastas.

Jums reikės:

Agurkų, geriau neperaugusių, kiek tik turite

Prieskonių agurkų konservavimui mišinio

Marinatui:

4 litrai vandens

500 ml 9 proc. acto

8 šaukštai cukraus

8 šaukštai (nubraukti) druskos

Virtuvės princesės nuotr. Agurkai bulgariškame marinate.

Agurkus valandėlę palaikau lediniame vandenyje dėl traškumo. Tada keletą kartų nuplikau verdančiu vandeniu. Nežaidžiu su karšto vandens pilstymu stiklainiuose, puikiai laikosi ir mano būdu.

 Į švarius, iškaitintus stiklainius dedu po šaukštelį marinavimo prieskonių ir rikiuoju agurkus. Mažesnius nepjaustytus, didesnius skiltelėmis. Vieną stiklainiuką dariau iš šiaudeliais pjaustytų šiek tiek peraugusių agurkų.

Išverdu marinatą. Į verdantį vandenį dedu cukrų ir druską, maišau kol ištirps, supilu actą ir dar šiek tiek pavirinu. VISKAS. Pilu ant agurkų, užsuku naujus, švarius dangtelius ir apvertusi stiklainius užklostau. Kitą dieną atvėsusius rikiuokit į lentynas. Nelaukit žiemos, nieko netaupykit – kada nori, tada ir valgai!

P. S. Iš tokio kiekio marinato pasidariau 2 dviejų litrų ir 6 po 550 ml stiklainėlius.

Nėra komentarų

Palikite komentarą