Ar esate valgę tokį purų ir minkštą varškės apkepą, kuris panašus į debesėlį? Jei ne – būtinai pabandykite pasigaminti šį!
Jums reikės:
1 kg liesos varškės;
12 valgomųjų šaukštų manų kruopų;
1,5 puodelio pieno;
6 kiaušinių;
10 šaukštų cukraus;
Jei norite – 100 gramų džiovintų abrikosų (išmirkytų karštam vandenyje bent pusvalanduką).
Manus užpilkite pienu ir palikit. Atskirkit trynį nuo baltymo ir baltymus išplakit iki standumo. Čia didžioji purumo paslaptis.
Trynį, varškę, cukrų išsukite dubenyje ir supilkite išbrinkusius piene manus. Gerai išmaišykite, dėkit smulkintus abrikosus ir tada jau įmaišykite plaktą baltymą. Maišykite atsargiai ir ne per daug. Gausis labai puri ir skystoka masė. Taip ir turi būti.
Apkepas keps ilgai, tikrai daugiau nei valandą. Galit ragauti su jogurtu ir uogomis arba net ir šaltą, kaip pyragą.
Skanaus!
Nėra komentarų