Šventiniai patiekalai ir prieskoniai: kaip viską suderinti, kad patiekalai stebintų savo geru skoniu?

Pasiruošimas didžiosioms metų šventėms reikalauja pasiraitoti rankoves ir praleisti nemažai laiko virtuvėje. Juk vienas iš pagrindinių kalėdinio stalo akcentų – gardūs tradiciniai ir išskirtiniai patiekalai. Pagaminti savo šeimai skaniausią kalakutą, paruošti geriausią garnyrą ar iškepti skaniausius desertus galima pasitelkus kokybiškus prieskonius. Tačiau kaip suderinti intensyvius tarpusavio skonius bei kaip visada panaudoti tiek prieskonių, kad būtų išgautas idealus jų santykis pasirinktam patiekalui?

Prieskoniai suteikia patiekalams charakterį

Prieskoniai jau nuo senų laikų yra vienas svarbiausių visų receptų komponentų. Juk be paprasčiausios druskos ar pipirų neišsiverstų nė vienas žmogus. Tačiau maistas gali būti gardinamas kur kas platesniu asortimentu, nes prieskonių pasaulis itin platus. Tad ir pasirinkimo yra tiek, jog galva gali apsisukti. Sunkiausia užduotis – išsirinkti tuos prieskonius, kurie derėtų tarpusavyje bei papildytų gaminamo maisto skonį, o ne jį sugadintų. Gaminant šventinius patiekalus, mažiausiai norisi staigmenų – nederančių skonių, prėsko arba per daug pagardinto maisto. Kad nereikėtų sukti galvos ir eksperimentuoti, galima išbandyti įvairius jau paruoštus prieskonių rinkinius. Natūralius ir kokybiškus prieskonių mišinius siūlo gamintojas „Vegeta Natur“. Daržovių, žolelių ir joduotos druskos mišiniai yra sukurti taip, kad tiktų gardinti įvairiausių patiekalų grupes. Būtent tai leidžia visiems – ir patyrusiems kulinarams, ir retai virtuvėje besisukantiems lengvai ir greitai pagardinti ruošiamą maistą.

Svarbu ir tai, kad nors seniau „Vegeta“ buvo siejama su įvairiais priedais ir skonio bei kvapo stiprikliais, tačiau atsinaujinusi „Vegeta Natur “ prieskonių sudėtis yra visiškai natūrali, be pridėtinių skonio ir kvapo stipriklių. Tai yra ypač svarbu, renkantis prieskonius, nes natūralūs ingredientai yra ne tik sveikesnis pasirinkimas, bet ir, be abejo, kokybiškesnis.

Kaip išsirinkti prieskonių mišinius?

Prieskonių mišiniai tinkami įvairiems patiekalams gaminti, todėl nereikės baimintis, kad trūksta arba per daug druskos ar žolelių, pirkti ir derinti skirtingus prieskonius. Tai leis sutaupyti ne tik pinigus, bet ir laiką, tuo tarpu rezultatas kiekvieną kartą bus stulbinantis. Renkantis prieskonių mišinius, labai svarbu vadovautis keliomis rekomendacijomis:

  • Svarbu rinktis natūralios sudėties prieskonius. Mišiniai iš kokybiškų ingredientų, be pridėtinių skonio stipriklių bus aromatingi, padės sustiprinti ir paryškinti gaminamo maisto skonį.
  • Prieskonių mišinius rinktis pagal tai, ką gaminsite. Jei retai gaminate arba neturite daug laiko, kurį galėtumėte skirti maisto ruošimui, – geriausias sprendimas pasirinkti specializuotus prieskonių mišinius tam tikroms patiekalų grupėms ruošti. Pavyzdžiui, „Vegeta Natur“ yra sukūrę prieskonių mišinius žuvies, paukštienos, kiaulienos, bulvių patiekalams. Tokiuose mišiniuose yra suderintos prieskoninės žolelės, druskos kiekis, įdėta papildomų prieskonių tam, kad geriausiai paryškintų mėsos ar žuvies skonį. Prieskonių mišiniai gali būti skirti ne tik mėsai ar daržovėms, bet ir salotoms.

Patogus prieskonių naudojimas. Viena iš didžiausių baimių gaminant– įdėti per daug arba per mažai prieskonių. Vos šiek tiek per daug druskos gali sugadinti itin kruopščiai gamintą patiekalą. Pavyzdžiui, „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniai yra supakuoti patogiose pakuotėse. Vienoje pakuotėje esantys prieskoniai tinka idealiai pagardinti kilogramą paukštienos, kiaulienos, žuvies, bulvių ar salotų. Todėl jei gaminamas mažesnis ar didesnis kiekis, bus nesudėtinga atitinkamai mažinti ar didinti prieskonių mišinio kiekį ir kaskart būti ramiems, kad patiekalas bus pagardintas tiek, kiek reikia.

Nėra komentarų

Palikite komentarą