Vištiena su feta ir špinatais

Prie tik teigiamų naujienų portalo „Vykęs“ komandos jungiasi tinklaraštininkė Skirmantė, Raudona virtuvė. Sekite gardžiausius jos receptus www.raudonavirtuve.lt

Vištienos krūtinėlė bus neriebi, su gardžiu česnakinės fetos įdaru, o tuo pačiu patiekalas sveikesnis, nes vienas iš ingredientų – špinatai.
Tradiciškai dažnai vištienos garnyrui renkuosi ryžius, tačiau šį kartą paįvairinau konservuota boilivine balanda.
Skanu tiek valgyti iš karto, o jei liks – tiks į pietų dėžutę.

▪️Vištienos krūtinėlę marinuoti su mėgstamais prieskoniais. Aš marinatui naudojau paukštienos prieskonius, druską ir aliejų.
▪️ Česnaką, špinatų lapelius, fetą sutrinti su blenderiu iki vientisos masės. Jei reikia, įdėkite druskos pagal skonį, bet feta jau turi sūrumo.
▪️ Krūtinėlę įpjauti, kad gautųsi kišenė. Į ją dėti fetos įdarą.
▪️ Jei krūtinėlės kraštą sutvirtinsite mediniais smeigtukais, išbėgs mažiau padažo kepant.
▪️ Kepti orkaitėje apie 30 min 180 🔥
▪️ Labai skanu ir sveika patiekti su konservuota bolivine balanda. Jos virti jau nebereikia.
▪️ Taip pat rekomenduoju valgyti su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!
P. S. Kas mėgstate vištieną paskandinti grietinėlės padažiuke, tai receptas gali nepatikti. Čia vištiena gaunasi neriebi, sausesnė.

Nėra komentarų

Palikite komentarą