Lenkiškoji Šarlotka – tobulas ir greitas obuolių pyragas

Rudenį vis intensyviau nuo medžių byra obuoliai, o sulčių šiais metais nespausime, nes jų per mažai, tad namuose kone kas antrą dieną kvepia obuolių pyragu. Šį kartą susipažinkite su Šarlote arba lenkiška Šarlotka. Tai lengvai paruošiamas pyragas, kuris tikrai turi pavykti! Jokių tešlos kildinimų ar laikymo šaldytuve, tad pagaminsite itin greitai.

Reikės:
3 stiklinių miltų (stiklinė 200 gramų);
3 trynių;
250 gramų sviesto;
3/4 stiklinės cukraus pudros;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
2 kg obuolių;
1 šaukštelio cinamono.

Tešlos šaldyti ar kildinti nereikia, tai šakar makar ir paruošta.

Nusilupame ir kubeliais supjaustom obuolius, beriame i keptuvę, pilame šaukštą vandens ir kiek pakaitinę beriame cinamono. Visai sukepti nereikia.

Tada darome tešlą. Ėmiau kukurūzų miltus (galite naudoti ir kvietinius, kukurūzų renkuosi todėl, kad jie be gliuteno), į juos maišiau kepimo miltelius, pudrą, kubeliais pjaustytą sviestą, kiaušinių trynius ir minkau tešlą.

Skardą (28 cm skersmens) iškloju kepimo popieriumi, dedu du trečdalius tešlos ir suformuoju pagrindą paaukštintais krašteliais. Pilu obuolius ir viršų papuošiu juostelėmis iš likusios tešlos.

Kepiau apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Galima valgyti dar šiltą su ledais.

Nėra komentarų

Palikite komentarą