Vegetariškas dainininkės Iglės įdarytų pievagrybių receptas: nustebins išskirtiniu skoniu

Pranešimas spaudai.

„Lidl grilio talentų“ laida persikėlė į nuostabiu kraštovaizdžiu ir gastronomijos atradimais garsėjančią Merkinę. Joje susirungė grilio entuziastas bei renginių vedėjas Evaldas Ragelis ir dainininkė Iglė Bernotaitytė. Jiems teko nelengvas iššūkis paruošti vegetariškus patiekalus ant grilio ir taip nustebinti laidos vedėją Vytarą Radzevičių. 

Renginių vedėjas Evaldas pasakoja, kad maistas jo gyvenime užima ypatingą vietą. Nuvykęs į kelionę jis ieško ne prabangių prekių ar pramogų, o skanių patiekalų ir neragautų skonių. Namuose Nerijus dažnai sukasi virtuvėje, ten su žmona jie yra pasiskirstę vaidmenimis.

„Virtuvėje praleidžiu daug laiko, gaminu įvairius, įmantresnius patiekalus: grilio ar skirtingų šalių virtuvių, o žmona – tradicinės lietuvių virtuvės maisto entuziastė. Vakarėliuose esu atsakingas už patiekalų paruošimą ant grilio, kadangi man tai neblogai sekasi. Ne paslaptis, kad šeimos draugai labiausiai laukia vakarėlių būtent mūsų namuose“, – sako Nerijus.

Tuo metu dainininkė Iglė maisto gamybą padėjo atrasti vegetarinė mityba, pagal kurią ji pradėjo maitintis prieš porą metų. Iglė kartais gamina labai daug, tačiau pasitaiko dienų, kai mieliau renkasi restoranus arba užsisako maisto į namus. Dainininkė turi ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti nuolat: „Mano firminis patiekalas – makaronai su paprikų padažu. Jį gaminu labai dažnai, jis man neatsibosta. Padažo dažniausiai pasidarau daugiau, jog galėčiau jį užšaldyti.“

Laidoje Nerijus gamino olandiškus, dviejų skonių – sūrius ir saldžius – blynus. Nors Iglė prisipažino, kad prie grilio stovės pirmą kartą, ji ruošė trijų rūšių sūriais įdarytus pievagrybius. „Lidl grilio talentų“ laidos dalyvių patiekalus galite išbandyti ir jūs.

Sotusis Iglės trimis sūriais įdarytų pievagrybių receptas

Jums reikės:

50 g rikotos sūrio

50 g mocarelos sūrio

50 g parmezano sūrio

12 didesnių pievagrybių 

Dviejų pomidorų

50 g šviežio baziliko lapelių 

4–5 skiltelių česnako

Druskos ir pipirų pagal skonį

Inde sumaišykite visų rūšių sūrius, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Nuplaukite grybus, jų stiebus nupjaukite ir išskaptuokite grybų kepurėles taip, kad jose tilptų įdaras. Užpildykite pievagrybių kepurėles sūrių mišiniu. 

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite juos ant įdarytų pievagrybių. Paruoštus grybus dėkite ant grilio ir kepkite 10 minučių. Svarbu jų neperkepti, jog nesudžiūtų. Kol kepa grybai, pasiruoškite bazilikų užtepėlę. Trintuvėje sutrinkite česnakų skilteles ir baziliko lapelius. Gautą užtepėlę užtepkite ant iškeptų įdarytų pievagrybių, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

Dviejų skonių olandiški Evaldo blyneliai

Jums reikės

3 kiaušinių

100 g pasiflorų tyrės

200 ml pieno

100 g sviesto

250 g miltų

30 g cukraus

100 g pesto padažo

Mėgstamų uogų ar vaisių

Buratos sūrio kamuoliuko

Vanilinio cukraus pagal skonį 

Balzamiko padažo papuošimui

Blynelius geriausia kepti mažose ketaus keptuvėlėse, kurios grilyje gerai įkaista ir ilgai išlaiko reikiamą temperatūrą. Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Iki virimo pakaitinkite pasiflorų tyrę ir sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Šią masę vėl kaitinkite iki virimo temperatūros. Po truputėlį dėkite sviestą, kad susidarytų kremas, paskui jį atvėsinkite.

Tešlai paruošti supilkite pieną, miltus, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų miltai, paskui dar kartą išmaišykite. Mažas keptuvėles ištepkite sviestu taip, jog blynai nepriliptų. Supilkite pastovėjusią tešlą iki keptuvėlės viršaus. Svarbu stebėti kepimo procesą, kad blynai neperkeptų. 

Kol blyneliai kepa, galite pasiruošti uogas ar vaisius. Pirmiausia juos nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant iškepusių blynelių tepkite atvėsusią pasiflorų tyrę ir uždėkite mėgstamų vaisių ar uogų. Ant sūrių blynelių tepkite pesto padažą, uždėkite buratos kamuoliuką ir papuoškite balzamiko padažu.

Skanaus!

Freepik.com nuotr.

Nėra komentarų

Palikite komentarą