Vėstančiais rudens vakarais sušildys čili troškinys

Jau keletą savaičių svajojau apie čili sriubą. Kartą net buvau susiruošusi daryti, bet vietoj jos išėjo avinžirnių troškinys. Pomidorų jau primarinuota, o jie vis nesibaigia, tad čia puikus būdas sunaudoti derlių ir prisiminti rudeniškus patiekalus.

Jums reikės:
500 gramų jautienos faršo;
1 čili pipiro;
500 gramų pomidorų;
250 gramų kečupo;
4 česnako skiltelių;
400 gramų konservuotų pupelių (galit rinktis čili pomidorų padaže);
2 paprikų;
Prieskonių;
Sūrio.

Pirmiausia pakepinu faršą, dedu šiek tiek kečupo ir prieskonių.

Pomidorai labai sunokę, tai jų nelupu, pasmulkinu ir kartu su čili pipirais ir smulkinta paprika sumalu blenderiu.

Pilu pomidorų tyrę į puodą, beriu pupeles, įspaudžiu česnako, dedu kečupą ir pakepintą faršą. Mano pipiras nebuvo itin aštrus, tai dar pašlaksčiau sweet čili padažo.
Paviriau viską apie 20 minučių. Jei norėtumėte ne troškinio, o sriubos, galite įpilti pusę stiklinės vandens, tačiau tuomet nepagailėkite daugiau prieskonių. Šiam troškiniui prireiks ir nemažai druskos, nes saldūs pomidorai kitaip jį pavers beskoniu.

Šalia norėjau patiekti skrudintos čiabatos, bet turėjau atlikusių lavašų, o tortilijų gamimti nesiruošiau, tad pakepinau keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir barbeque prieskoniais supjaustytus lavašus ir gavau puikius traškučius.

Ant troškinio dar užbarsčiau tarkuoto sūrio.

Skanaus!

Nėra komentarų

Palikite komentarą