Jau pilnomis saujomis raškau agurkus, tad metas iš jų ką nors gaminti. Labiausiai patinkantis man receptas – greitai be vandens raugti agurkai. Valanda ar dvi ir jau galėsite mėgautis.
- Jums reikės:
- 5–6 vidutinio dydžio agurkų,
- vieno šaukšto druskos,
- pusės šaukšto cukraus,
- 1 ryšulėlio krapų,
- 1 skiltelės česnako.
Galite pridėti lauro lapą ir petražolių, bet man ir paprastesnis variantas labai patinka. Švariai nuplaukite agurkus, nupjaukite galiukus, sudėkite į plastikinį maišelį kartu su kitais produktais: druska, cukrumi, smulkintais krapais ir česnaku.
Maišelį užriškite ir pakratykite, kad agurkai gerai apsiveltų prieskoniais. Maišelį su turiniu palikite 1,5 valandos (jeigu norite minkštesnių – 2 valandas) kambario temperatūroje. Tuomet nuplaukite ir valgykite.
Puikiai tinka prie anksčiau mano aprašytų žento blynų ir šviežių bulvelių!
Nėra komentarų