Žaibiškai raugti agurkai: po 1,5 valandos mėgausitės skoniu

Jau pilnomis saujomis raškau agurkus, tad metas iš jų ką nors gaminti. Labiausiai patinkantis man receptas – greitai be vandens raugti agurkai. Valanda ar dvi ir jau galėsite mėgautis.

  • Jums reikės:
  • 5–6 vidutinio dydžio agurkų,
  • vieno šaukšto druskos,
  • pusės šaukšto cukraus,
  • 1 ryšulėlio krapų,
  • 1 skiltelės česnako.

Galite pridėti lauro lapą ir petražolių, bet man ir paprastesnis variantas labai patinka. Švariai nuplaukite agurkus, nupjaukite galiukus, sudėkite į plastikinį maišelį kartu su kitais produktais: druska, cukrumi, smulkintais krapais ir česnaku.

Maišelį užriškite ir pakratykite, kad agurkai gerai apsiveltų prieskoniais. Maišelį su turiniu palikite 1,5 valandos (jeigu norite minkštesnių – 2 valandas) kambario temperatūroje. Tuomet nuplaukite ir valgykite.

Puikiai tinka prie anksčiau mano aprašytų žento blynų ir šviežių bulvelių!

Nėra komentarų

Palikite komentarą