3 patarimai, kaip išsirinkti gerus kvepalus

Kvepalai – viena svarbiausių įvaizdžio detalių, užbaigianti įvaizdį, suteikianti jam norimą nuotaiką – subtilią, prabangią, elegantišką, o kartais – vasariškai gaivią. Išsirinkti kvepalus nėra lengva, ypač, jei darote tai internetu, tačiau yra keli dalykai, kurie pasirinkimą palengvins.

Kai kvapų pasirinkimas didelis, beuostant tikrai gali susisukti galva, todėl dalinamės 3 patarimais, kurie padės išsirinkti kvepalus tiek internetu, tiek fizinėse parduotuvėse lengviau.

1. Nuspręskite, kokią funkciją turėti atlikti kvapas

Kiekvienas kvapas yra išskirtinis ir turi savo funkciją – gaivinti, tonizuoti, atpalaiduoti, suteikti gaivumo, o gal kaip tik – koncentracijos. Todėl rinkdamiesi kvepalus pagalvokite, kokio pojūčio norite jūs. Pavyzdžiui, jei renkatės kvapą, kuris būtų gaivus, atpalaiduojantis ir tiktų kasdieniai – gaivūs vasariški gėlių aromatai puikiai tiks, bet jei norite sukurti prabangų ir šleifą paliekantį įvaizdį – nišiniai kvepalai būtų tobulas pasirinkimas.

2. Kvapo išsilaikymas – svarbu

Kuomet perkame kvepalus, visuomet norime, kad kvapas išsilaikytų kuo ilgiau, todėl renkantis kvepalus reikėtų į tai atsižvelgti. Kvepalai yra grupuojami pagal eterinių aliejų koncentraciją mišinyje, taigi kuo ji didesnė, tuo kvapas ilgiau išsilaiko savo aromatą. Pavyzdžiui, aukščiausios kokybės kvepalai turi iki 30 proc. koncentraciją ir kvapas išlaikomas visą dieną, kai tuo tarpu tualetinio vandens koncentracija siekia vos iki 8 proc., todėl kvapas išlieka vos keletą valandų.

3. Kvepalų natos – aromato rodiklis

Renkantis kvepalus nuotoliniu būdų nepamirškite, kad kvepalų natos yra nurodytos tam, kad lengviau galėtumėte orientuotis ir suprasti, kas tinka, o kas ne. Be to, šiandien populiaru skirtingus kvapus maišyti tarpusavyje, taigi pasirinkus patinkančių natų kvepalus, juos vėliau galėsite maišyti ir sukurti išskirtinį, savitą aromatą.

Freepik.com nuotr.

Nėra komentarų

Palikite komentarą