Dėl žarnyno problemų ne vienerius metus kentėjusi, kelionių organizatorė Lina Ševcova šiandien nejaukiai prisimena savo net iki 94-rių kilogramų šoktelėjusį svorį. Laimingo atsitiktinumo dėka, moteris išgirdo apie Lietuvos miestuose vykdomą projektą, kurio metu žmonės yra supažindinami su žarnyno sveikata. Laidoje „Sveikas rytojus“ Lina papasakojo, kaip pasikeitė jos gyvenimas.
Projekto metu išgirdusi daug naudingų patarimų, kaip spręsti su žarnynu susijusias problemas, L. Ševcova sugebėjo susitvarkyti emocinę savijautą ir atsikratyti mažiausiai dešimt kilogramų.
„Kol neatsimerkia akys, tai nežinai, kad gali būti kitaip“, – šiandien sako Lina.
Moteris pasakojo, kad pradėjus gyventi sveikiau, pajautė palengvėjimą. Būdama mama, Lina dalinosi, kad dažna moteris skaičiuoja po nėštumo priaugtus kilogramus, kurių pagimdžius nepavyksta atsikratyti. Dažnai tai lemia pasyvus gyvenimo būdas bei netinkama mityba.
Moteris ryžosi pakeisti mitybą, į ją įtraukti augalinių produktų ir aktyviau gyventi. Viso to dėka moteris ne tik ėmė geriau jaustis, bet ir atsikratė nereikalingų kilogramų.
„Kai suvoki, kad mažiausiam vaikui jau dešimt metų, o tie priaugę kilogramai niekur nedingo, supranti, kad greičiausiai tai yra apsileidimas. Pradėjus vartoti daugiau augalinio maisto, pajaučiau, kas yra lengvumas, geras žarnyno darbas“, – pasakojo L. Ševcova.
Lina džiaugsis, kad dabar išgeria žymiai daugiau vandens nei anksčiau, o geriausias dalykas buvo pradėjus eiti miegoti „tuščiu skrandžiu“.
„Atsikeli žvali ir gerai išsimiegojusi. Kalbant apie energiją, asmeniškai man svarbiausia buvo energijos pliūpsnis vakarais. Sutaupytas laikas nuo užkandžiavimo vakare po darbo dabar išnaudojamas buities darbams, buvimui su šeima, žaidimams“, – pasakojo moteris.
Laidoje L. Ševcova kalbėjo, kad pasikeitus gyvenimo būdui, dabar stengiasi motyvuoti ir aplink esančius ir visada pabrėžia – jei žarnynas streikuoja, atsikratyti papildomų kilogramų, vargu, ar pavys.
Žarnynas turi atskirą nervų sistemą, kurioje yra daugiau neuronų nei nugaros smegenyse ir kuri veikia gana nepriklausomai nuo viso organizmo. Ne veltui žarnynas dažnai yra vadinamas antrosiomis smegenimis. Tačiau ne tik tai domina Lietuvą už jos ribų garsinantį, natūralių sveikatai ir grožiui skirtų produktų kūrėją, knygų autorių ir vaistininką Mantą Jakimavičių.
Dažnai patiriant stresą neretai ima skaudėti arba pūsti pilvą, gali net pykinti. Tai rodo, kad ne tik smegenys lemia žarnyno funkcionavimą, bet ir žarnyno būklė įtakoja emocinę savijautą ir protinę veiklą.
„Dirbdamas pastebėjau, kad daugelis žmonių turi žarnyno problemų, tad pradėjau domėtis šio organo sveikata. Tai yra intymi problema, apie kurią žmonės nedrįsta kalbėti, o daugiausia kankinasi žmonės su užkietėjusiais viduriais. Nekalbu tik apie senyvo amžiaus žmones“, – pasakojo vaistininkas.
M. Jakimavičius dalinosi, kad daugelis dažnai renkasi įvairias arbatas, kurios sukeliaviduriavimą ir ilgainiui prisidaro dar didesnių problemų. Gaila, nes neretai sprendimas būna visai šalia, užtektų nedidelių pokyčių gyvenime ir būtų galima žarnyno veiklą normalizuoti.
„Mūsų didžiausias priešas yra rafinuoti, koncentruoti produktai. Tai įvairūs konditerijos gaminiai, perdirbti pramonės gaminiai, įvairūs užkandžiai. Vartojame per mažai augalinio maisto“, – problemą pabrėžė vaistininkas.
M. Jakimavičius išstudijavo daugybę augalų ir kitokių natūralių medžiagų ir surado tokį jų derinį, kuris dabar daugeliui Lietuvos ir užsienio šalių žmonių, norinčių subalansuoti mitybą, pagerinti žarnyno veiklą ir sureguliuoti svorį, tapo kasdieniu pagalbininku.
„Kurdamas colonwelį ieškojau natūralių ingredientų, kurie yra atvežami iš skirtingų pasaulio šalių: gyslotis iš Indijos, gliukomananas iš Japonijos, Prancūzijos, Lenkijos, o linų sėmenys – iš Lietuvos. Labai didžiuojuosi, kad daugelis užsienio šalių žmonių jau žino ir vartoja mūsų sukurtą produktą“, – kalbėjo vaistininkas.
Rašydamas knygą „Žarnyno higiena“ vaistininkas akcentavo, kad reiktų vengti ingredientų, kurie sukelia viduriavimą, vadinamųjų laisvinamųjų preparatų.
„Kurdamas produktą aš didžiulį dėmesį kreipiau į tai, kad išspręstume vidurių užkietėjimo problemą, taip pat, šis funkcinis maistas yra gera priemonė, suteikianti sotumo jausmą, o tai yra svorio kontrolė. Bet esminis dalykas, radus problemą – ją spręsti. Kitaip tariant, normalizuoti žarnyno veiklą“, – laidoje dalinosi M. Jakimavičius.
Nėra komentarų