Pasilepinkite mėgstamu skoniu ir neįprastu patiekimu: šaltibarščių kokteilis gaiviam vasaros savaitgaliui

Pranešimas spaudai.

Vasaros klasika – šaltibarščiai – yra atgaiva, be kurios daugelis lietuvių neįsivaizduoja šiltų dienų. O ieškantiems įdomesnių šaltibarščių variacijų ir kitokio nei įprasta rožinės sriubos patiekimo, elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora“ siūlo išbandyti šaltibarščių kokteilį, kuris tikrai nepaliks abejingų ir sulauks komplimentų tiek už puikų skonį, tiek išskirtinę išvaizdą.

Šaltibarščių kokteilis

Ryškiaspalvį šaltibarščių kokteilį pats laikas išbandyti vasaros savaitgalių proga, sulaukus šiltų dienų. O taip pat – norint paminėti jau rytoj, birželio 10 d. Vilniuje vyksiantį pirmąjį Šaltibarščių festivalį („Pink Soup Fest“)

2 kokteilio porcijoms reikės:

250 ml sojos gėrimo, 100 g marinuotų burokėlių (obuolių sultyse), ½ a. š. garstyčių, ½ a. š. obuolių acto, pusė trumpavaisio agurko, svogūnų laiškų, krapų, druskos, pipirų – pagal skonį. Papuošimui – keptos bulvės skiltelė, virto putpelės kiaušinio pusė, agurko juostelė, krapai.

Gaminimo eiga:

Į maisto smulkintuvą pilkite sojos gėrimą, dėkite marinuotus burokėlius, garstyčias, pilkite obuolių actą ir berkite druskos bei pipirų. Viską gerai susmulkinkite. Labai smulkiais kubeliais supjaustykite agurką, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus. Kokteilį pilkite į taures, berkite agurko kubelius, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus. Ant kokteilio smeigtuko suverkite keptą bulvės skiltelę, virto putpelės kiaušinio pusę, agurko juostelę ir puoškite kokteilį.

Freepik.com nuotr.

Nėra komentarų

Palikite komentarą